Aparatul de cafea cu capsule – tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra

Aparatul de cafea cu capsule

Aparatul de cafea cu capsule este o alternativă interesantă la aparatele de cafea sub presiune. Aceste dispozitive îți permit să savurezi o cafea gustoasă la o fracțiune din prețul unui model profesional. Dar la ce ar trebui să fii atent înainte de a cumpăra? Ce caracteristici ar trebui să aibă acest aparat? Iată tot ce trebuie să știi înainte de a face achiziția.

Aparatul de cafea cu capsule – avantaje și dezavantaje

Popularitatea tot mai mare a aparatelor cu capsule nu se datorează doar prețului lor relativ scăzut în comparație cu espressoarele tradiționale. Utilizatorii unor astfel de soluții apreciază mai ales simplitatea utilizării. Este suficient să torni apă într-un rezervor special, să introduci o capsulă cu tipul de cafea selectat și să apeși butonul, după care începe magia, adică prepararea unei cafele perfecte.

Avantajul aparatelor de cafea cu capsule este și ușurința de curățare. De fapt, singurul lucru de care ar trebui să ai grijă este eliminarea regulată a capsulelor uzate, de obicei colectate într-un recipient special. O dată la câteva luni, merită să efectuezi și procesul de detartrare, care constă în turnarea unui lichid special și rularea unui program creat pentru această ocazie.

Folosind aparate cu capsule, te poți bucura de mai multe tipuri de cafea. Capsulele sunt vândute în cutii cu mai multe bucăți și există multe tipuri disponibile pe piață – fiecare va găsi ceva pentru sine. Producătorii de cafea pregătesc și seturi speciale în care poți găsi mai multe tipuri diferite de arome speciale pentru aceste aparate de cafea cu capsule de la Caffeonline.

Deci, au aceste dispozitive vreun dezavantaj? Pregătirea cafelei pentru mai mulți oameni poate fi obositoare și consumatoare de timp. Costul unei singure cești de cafea nu este, de asemenea, cel mai mic. Cu siguranță este mai ieftin să folosești un espressor obișnuit pentru cafea măcinată sau boabe, deși achiziția unui astfel de echipament este mult mai costisitoare.

Capsule de cafea – ce tipuri sunt disponibile?

O problemă foarte importantă este și tipul de capsule de cafea suportate de aparatul de cafea. Producătorii se limitează de obicei doar la capsulele pe care le produc. Totuși, pe piață vei găsi și înlocuitori de la alte companii.

Din acest motiv, înainte de a cumpăra un aparat de cafea cu capsule, verifică ce tipuri de cafea sunt disponibile pentru un anumit model de aparat. Cei mai populari producători oferă până la câteva zeci de tipuri diferite de cafea. Este vorba de espresso intens, crema clasică, americano, cappuccino sau chiar cafea decofeinizată. Unele companii îți permit să prepari nu numai băuturi cu cofeină, ci și ciocolată caldă sau chiar ceai.

Aparatul de cafea cu capsule este cu siguranță echivalentul mai ieftin al aparatelor clasice de cafea sub presiune. Modelele de bază pot fi achiziționate destul de ieftin, dar dispozitivele mai avansate, echipate cu funcții suplimentare, costă ceva mai mult. Cu toate acestea, merită să îți amintești că, în cazul aparatelor de cafea cu capsule, cea mai scumpă este capsula de cafea în sine. Prin urmare, dacă bei multă cafea în timpul zilei, nu este soluția cea mai economică, chiar și în ciuda prețului mic de achiziție al unui astfel de dispozitiv.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *