De ce ne ingrasam iarna?

De ce ne ingrasam iarna

Iarna este o perioadă în care majoritatea oamenilor se simt înclinați să se ingrase. Acest lucru se datorează atât factorilor mentali, cât și factorilor fiziologici.

Primul motiv este că majoritatea oamenilor suferă de SAD (Tulburarea Sezonieră a Dispoziţiei) în această perioadă. Această boală se manifestă prin sentimente de tristețe și lipsă de energie. Pentru a-și menține starea de bine, mulți oameni apelează la alimentația care le oferă sentimentul de confort și siguranță, cum ar fi dulciurile sau produsele alimentare bogate în carbohidrați.

În plus, în timpul iernii, temperaturile scăzute ne obligă, într-o anumită măsură, să mâncăm mai mult, întrucât organismul nostru are nevoie de energie suplimentară pentru a se încălzi.

De asemenea, există și factori externi care contribuie la luarea în greutate. În general, în această perioadă a anului, oamenii petrec mai mult timp în interiorul casei și pregătesc mâncăruri bogate în calorii. De asemenea, multe persoane își petrec timpul liber practicând activități sedentare cum ar fi vizionarea televizorului sau navigarea pe internet.

Concluzionând, luarea în greutate în timpul iernii este un fenomen comun din cauza factorilor mentali și fiziologici. Din acest motiv, este important să ne menținem o dietă sănătoasă și să ne menținem activitatea fizică chiar și în această perioadă. De asemenea, este important să ne asigurăm că avem parte de suficientă lumină naturală și de o activitate socială regulată pentru a ne menține starea de bine și pentru a preveni luarea în greutate în exces.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *