Cum sa te speli pe maini dar sa nu iti lase pielea uscata

Cum sa te speli pe maini dar sa nu iti lase pielea uscata

Multi dintre noi ne spalam pe maini des si prea des, deoarece acest lucru ne face sa ne simtim curati si sa evitam raspandirea bacteriilor. Din pacate, in timp ce ne protejam de germeni, spalatul prea des poate sa ne lase pielea uscata si crapata. Din fericire, exista cateva moduri prin care putem sa ne spalam pe maini fara sa ne usuce pielea.

In primul rand, este important sa folosim produse de curatare corecte. Uleiurile de baie pot fi mai blande decat sapunurile obisnuite si ajuta la mentinerea umiditatii. De asemenea, alegerea unui sapun cu PH neutru poate sa ajute la prevenirea uscarii.

Un alt lucru important este sa folosim creme hidratante dupa ce ne spalam pe maini. Acest lucru ne va mentine pielea hidratata si va preveni uscarea. Este recomandat sa alegem creme hidratante speciale pentru maini si sa le aplicam dupa fiecare spalare.

De asemenea, este important sa luam in considerare temperatura apei. Apa prea fierbinte poate usca pielea, asa ca trebuie sa folosim apa calda, nu prea fierbinte, pentru a ne spala pe maini.

In cele din urma, este recomandat sa ne spalam pe maini cu moderatie. Spalatul prea des poate usca pielea, asa ca trebuie sa ne spalam pe maini doar atunci cand este necesar.

Cu aceste sfaturi, ne putem spala pe maini fara sa ne usuce pielea. Este important sa folosim produse de curatare adecvate si sa aplicam creme hidratante dupa ce ne spalam pe maini. De asemenea, trebuie sa avem grija sa folosim apa calda si sa ne spalam pe maini cu moderatie.

Articole recomandate

Lasă un răspuns