Turcoazul – o piatră impresionantă cu istorie

Turcoaz – piatra pe care trebuie să o purtați de sărbători

Turcoazul a fost găsit pentru prima dată în Persia în jurul anului 300 î. Hr., iar la acea vreme i s-a spus „Turkestan”. Încă din vremurile îndepărtate, turcoazul era considerat o bijuterie în sine sau era folosit pentru crearea celor mai impresionante bijuterii. Totuși, a devenit popular ca piatră ornamentală de abia în secolul al XVIII-lea. Astăzi, bijuteriile cu turcoaz sunt deosebit de renumite și de apreciate atât de către femei, dar și de către bărbați. Accesați https://www.belstonia.ro/coliere-handmade-cu-pietre-pretioase pentru a explora o colecție fermecătoare de coliere handmade cu turcoaz și alte pietre semiprețioase care vă vor accesoriza ideal ținuta pentru orice eveniment special. Turcoazul se potrivește cu orice ținute vestimentare, de la cele casual până la cele formale și elegante. De mii de ani, oamenii iubesc turcoazul. Această piatră semitranslucidă până la opacă, albastră sau verde, a fost purtată de faraoni și de alți oameni cu putere din Egiptul Antic. A fost folosită pentru bijuterii și decorațiuni de mii de ani, dar și în clădiri și materiale textile. Pe bună dreptate, turcoazul a fost numit „regina pietrelor prețioase”, deoarece se găsește în culori și nuanțe diferite, este minunată pentru crearea unor bijuterii splendide și se potrivește excelent cu alte pietre prețioase, în special smaralde sau safire. De asemenea, turcoazul este considerat cea mai prețioasă piatră din întreaga lume datorită culorilor și modelelor sale frumoase, care se datorează modului în care s-au format în condițiile de presiune și căldură din adâncul pământului.

Ce semnificație are turcoazul?

Turcoazul, piatra preferată a anticilor, reprezintă înțelepciune, pace, protecție, noroc și speranță. Din cele mai vechi timpuri, oamenii credeau că turcoazul are puterea de a-i proteja, oferindu-le totodată o energie calmă, dar și capacitatea de a se conecta și de a crea legături de durată. Dintre toate pietrele specifice lunii decembrie, se crede despre turcoaz că aduce noroc, pace și protecție. Iubitorii de pietre spun că turcoazul nu este doar o piatră semiprețioasă, ci și o piatră deosebit de puternică. Mai precis, turcoazul este specific chakrei gâtului, ajutându-ne să ne îmbunătățim modul în care ne exprimăm și în care comunicăm. De asemenea, contribuie la echilibrarea tuturor chakrelor și este adesea folosit pentru vindecare, pentru meditații și pentru Reiki. Se spune că turcoazul ne ajută să fim mai deschiși către iubire și iertare și să renunțăm la modurile în care ne rănim pe noi înșine și pe cei din jur. Tot turcoaz se va purta și atunci când aveți nevoie de calm, de pace interioară și de încurajare, mai ales dacă ați suferit o dezamăgire.

O piatră minunată pentru un aspect de sărbătoare, turcoazul ne ajută să ne detoxifiem corpurile, să scăpăm de sentimentele negative și de stările apăsătoare, ceea ce ne dorim cu toții. Este alegerea ideală pentru bijuterii, în special pentru coliere, fiind ușor de purtat și integrat în orice ținută. Fie că participați la un eveniment special, fie că vă doriți o pată de culoare la tinutelturcoazul, turcoaze office, bijuteriile cu turcoaz reprezintă alegerea potrivită pentru orice ocazie.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *