Cum se alege buchetul perfect de mireasă?

Cum se alege buchetul perfect de mireasă

Alegerea buchetului perfect de mireasă este o decizie personală, influențată de gusturile miresei, de tematica nuntii și de bugetul alocat. În continuare, vei găsi câteva sfaturi pentru a te ghida în această alegere:

 1. Stilul miresei și al rochiei: Este esențial ca buchetul să se potrivească cu stilul rochiei de mireasă. Dacă ai o rochie simplă, poți opta pentru un buchet mai sofisticat, în timp ce o rochie elaborată ar putea fi completată de un buchet mai subtil.
 2. Sezonul: Alege flori care sunt în sezon la momentul nunții tale. Acestea vor fi nu numai mai proaspete, dar și mai accesibile ca preț.
 3. Culorile: Ar trebui să se armonizeze cu paleta cromatică a nunții. Dacă nu ai o paletă specifică, poți alege culori care să se potrivească cu rochia și accesoriile tale.
 4. Semnificația florilor: Multe flori au semnificații speciale. De exemplu, trandafirii roșii reprezintă dragoste, în timp ce orhideele simbolizează frumusețe și eleganță.
 5. Mărimea și forma: Alege o mărime și o formă care te avantajează și care este confortabilă pentru a fi purtată.
 6. Durabilitatea: Unele flori sunt mai rezistente decât altele. Dacă nunta ta va avea loc într-o zi călduroasă de vară, ai nevoie de flori care să reziste.

Buget:

 • Bugetul pentru buchetul de mireasă poate varia în funcție de tipul și numărul de flori alese, precum și de locația geografică (prețurile pot varia de la o regiune la alta). Ideal este să discuți cu un florar pentru a obține o estimare.
 • În general, bugetul alocat pentru flori (inclusiv buchetul miresei, decorațiunile florale, boutonnieres etc.) reprezintă în jur de 8-10% din bugetul total al nunții.

Plante uscate:

 • Este absolut în regulă să alegi un buchet din plante uscate, mai ales dacă acesta se potrivește cu tema nuntii sau cu gustul tău personal.
 • Bucetele din plante uscate pot fi păstrate ca amintire mult timp după eveniment.

Culori indicate:

 • Acest lucru depinde în mare măsură de preferințele tale personale și de paleta cromatică a nunții.
 • Culorile pastelate sunt populare pentru nunțile de primăvară, în timp ce tonurile mai bogate sunt alese pentru nunțile de toamnă.
 • Culorile neutre și albul sunt mereu clasice și elegante.

În final, cel mai important este să alegi un buchet care te reprezintă și care te face să te simți specială în cea mai importantă zi din viața ta.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *