Cum scăpăm de punctele negre de pe față?

Cum scăpăm de punctele negre de pe față

Punctele negre sunt pori obstrucționați cu sebum și celule moarte. Iată câteva sugestii pentru a scăpa de punctele negre de pe față:

  1. Curățarea regulată a feței: Spălați-vă fața de două ori pe zi, dimineața și seara, cu un săpun blând sau un cleanser special. Evitați să vă spălați fața prea des, deoarece acest lucru poate usca pielea și poate determina glandele sebacee să producă și mai mult sebum.
  2. Exfolierea: Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Utilizați un exfoliant blând, fie chimic (acid salicilic, acid glicolic) sau fizic (scrub cu granule fine), pentru a îndepărta impuritățile și celulele moarte de pe suprafața pielii.
  3. Utilizarea produselor pe bază de acid salicilic: Acidul salicilic este un ingredient cheie în multe produse de îngrijire a pielii pentru acneea ușoară sau moderată. Acesta ajută la curățarea porilor și la reducerea inflamației.
  4. Aplicarea de benzoil peroxid: Benzoil peroxidul este un alt ingredient comun în produsele de îngrijire a pielii pentru acnee. Acesta ajută la eliminarea bacteriilor de pe piele și la reducerea inflamației.
  5. Utilizarea de măști de față: Măștile de argilă sau de cărbune pot ajuta la extragerea impurităților din pori.
  6. Evitarea machiajului: Machiajul poate bloca porii și poate contribui la apariția punctelor negre. Dacă trebuie să folosiți machiaj, asigurați-vă că utilizați produse non-comedogene, care nu blochează porii.
  7. Hidratarea pielii: Utilizați o cremă hidratantă non-comedogenică pentru a menține pielea hidratată.
  8. Nu stoarceți punctele negre: Chiar dacă poate fi tentant, nu stoarceți punctele negre. Acest lucru poate duce la infecții și cicatrici.

Dacă aceste metode nu funcționează, este posibil să fie necesar să consultați un dermatolog pentru a obține un tratament mai puternic, cum ar fi retinoizii topici sau tratamentele cu laser.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *