Cum ii afecteaza pe copii ca se uita prea mult la televizor?

Cum ii afecteaza pe copii ca se uita prea mult la televizor

Excesul de expunere la televizor poate avea efecte negative asupra copiilor. Se observă că cei care petrec prea mult timp privind televizorul, în special cei cu vârste între patru și șapte ani, prezintă un risc crescut de obezitate, tulburări de somn, hiperactivitate și scăderi ale performanțelor academice. Deși televiziunea are potențialul de a fi o sursă de educație și divertisment, aceasta poate avea, de asemenea, efecte negative asupra copiilor.

Unul dintre efectele negative ale expunerii prelungite la televizor este scăderea performanțelor academice. Studiile arată că copiii care petrec mai mult timp urmărind televizorul au un nivel scăzut de performanță academică, ceea ce poate afecta în mod negativ și dezvoltarea copiilor. Acest lucru se datorează faptului că petrecerea prea mult timp în fața televizorului poate reduce timpul alocat studiilor. De asemenea, copiii care petrec prea mult timp urmărind televizorul sunt mai susceptibili să fie expuși la conținutul inadecvat, care poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra performanțelor lor academice.

Excesul de expunere la televizor poate, de asemenea, să ducă la obezitate. Copiii care petrec prea mult timp urmărind televizorul au un risc crescut de a dezvolta obezitate, deoarece sunt mai puțin susceptibili de a face exerciții fizice sau de a avea un stil de viață sănătos. De asemenea, expunerea prea mare la televizor poate duce la o alimentație nesănătoasă, deoarece copiii sunt expuși la reclame și emisiuni care prezintă alimente nesănătoase.

Excesul de expunere la televizor poate să aibă un impact negativ asupra somnului copiilor. Studiile arată că copiii care petrec prea mult timp urmărind televizorul prezintă un risc crescut de a avea tulburări de somn, cum ar fi insomnie și somnolanță. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce se uită la televizor, copiii sunt expuși la lumină albastră, care poate afecta modul în care corpul lor se pregătește pentru somn și care poate duce la tulburări de somn.

Excesul de expunere la televizor poate să aibă un impact negativ asupra comportamentului copiilor. Studiile arată că copiii care petrec prea mult timp urmărind televizorul prezintă un risc crescut de a dezvolta hiperactivitate sau impulsivitate. Acest lucru se datorează faptului că expunerea prea mare la televizor poate duce la o activare excesivă a creierului și poate perturba modul în care corpul și creierul sunt capabili să se relaxeze și să se concentreze.

În concluzie, expunerea prelungită la televizor poate avea efecte negative asupra copiilor, inclusiv scăderea performanțelor academice, obezitatea, tulburările de somn și hiperactivitatea. Din acest motiv, este important ca părinții să limiteze timpul pe care copiii îl petrec urmărind televizorul și să încurajeze activități alternative, cum ar fi cititul și activitățile fizice.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *